Turistitontut

Hyvät kaupungin vierailijat! Teillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus tutustua suomalaisen kulttuurin ja historian erityispiirteisiin teemapuistossamme.

Suomen matkaan liittyy nyt myös tarina, johon pyydämme sinut mukaan. Kaikki tietävät, että maamme pohjoisosassa on joulupukin ja hänen väsymättömien pikku apulaistensa, joulutonttujen, koti. Lähde retkelle teemapuistoomme koko perheellä! Voitte käydä tonttujen kylässä ja tutustua heidän elämäntapaansa. Voitte vierailla joulun perinteitä vartioivan tontun talossa, jossa voi vaikkapa tutustua näytillä oleviin jouluruokiin. Voitte oppia jotain, mitä ette ehkä tienneet suomalaiseen jouluun liittyvästä kansallisperinteen historiasta. Esimerkiksi: mistä joulukorttien lähettäminen alkoi? Kuka on joulupukki ja mitä oli ennen häntä? Mitä pitäisi tehdä jouluna, jotta hyttyset eivät pure sinua kesällä? Ja monia muita mielenkiintoisia asioita, joita voitte kertoa omille ystävillenne kotiin palatessa. Ainutlaatuisen joulutunnelman löydätte minijoulukylässä. Tontutkin rakastavat minigolfia, jota puistossamme voi pelata!

Teillä on mahdollisuus tutustua ainutlaatuisiin Kalevalan tarinoihin ja suomalaisiin satuihin. Voitte nähdä Suomen metsien asukkaita, katsella esitystä Suomesta, seurata vierailijan esitystä tai käydä joissain erityisissä tiloissamme. Jos matkustat lasten kanssa, pikkuvieraat varmasti viihtyvät ja löytävät kehittävää tekemistä.