Tonttu pimeässä huoneessa

Tätä huonetta voi käyttää varatun ajan. Koko huoneen kattava alue antaa täysin erilaisen tuntoaistimuksen, kun täydellisessä pimeydessä – ilman sukkia ja paljain käsin – voit tutustua maailmaan tuntemalla. Tämä mieleenpainuva tuntoon perustuva kokemus auttaa palauttamaan emotionaalista tasapainoa ja eheyden tunnetta kehoon. Se auttaa ymmärtämään paremmin itseään ja tunteitaan.

Erityisen suositeltavaa on käydä pimeähuoneessa henkisen stressin, lasten keskittymishäiriön tai levottomuuden aikana. Vanhuksilla vierailu parantaa tunneherkkyyttä. Erityis- ja vammaislapsilla se rikastuttaa aistikokemuksia ja stimuloi aivoja. Pimeä tuntoaistien huone on erinomainen lapsille, joiden uteliaisuus ja tiedonjano etsivät uusia kokemuksia sekä aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita maailmasta sen kaikissa ilmenemismuodoissa, ja jotka rakastavat kokea uusia asioita.

Lapset voivat vierailla tässä huoneessa vain aikuisten seurassa. Henkilöt, joilla on psyykkisiä tai fyysisiä ongelmia voivat vierailla vain saattajan kanssa. Varaa aika kassalta. Kesto enintään 20min.