Grundskolebarn 7-12 årBarn i denna ålder älskar äventyr, att utforska och att pröva nya saker. De gillar att tävla om vem som är smidigast och modigast och att lösa nya mysterium. På vår estrad finns många olika hinder på olika nivåer som måste kringgås, klättras över eller krypas under. Balansgång, att hänga i rep och kasta prick med bollar. Många olika uppgifter finns där man leksamt kan tävla med sina kamrater och med andra barn i samma ålder. Efter detta kan barnen koppla av ljusrummets säckstolar och se de mystiska ljusen röra sig och ändra färg, eller ligga i bollhavet och styra bollarnas färger med sina röster, rita bilder på ljustavlan eller iakta skuggor.

Laboratoriumet kan besökas, där barn i denna ålder har speciellt mycket möjligheter för forskning. Mikroskopvärlden öppnar för barnet en tidigare osynlig värld, som innehållet I däggdjurens ägg, djurs päls, en droppe blod, fiskfjäll. Välj mellan 2000 olika ämnen att undersöka.

Undersök stenars och ytors uppbyggnad med förstoringsglas, uppfinn tekniska maskiner och styr dess rörelser eller knäck olika färgkoder. Anatomiomrodet bjuder på mycket att upptäcka som ögats och örats uppbyggnad, eller undersök var på kroppen de olika organen ligger. Med stetoskopet kan man undersöka sin egen andning och sina hjärtljud, och eventuellt ta de första stegen mot ett yrkesval I framtiden.

Att bekanta sig med julkulturens traditioner och seder överraska dig och kan få dig att skratta oväntat. Hela denna avkopplade miljö med olika historier berikar din insikt I våra förfäders liv och hjälper dig förstå olika språk, berättelser och traditioner samt sig själv bättre. Efter en smaklig måltif i cafet kan du besöka skogsområdet, julbyn eller det hemlighetsfulla mörka rummet där allt känns så annorlunda.