Varhaislapsuus

Tämä erityisesti on ikä, jolloin lapsen aistikokemukset luovat perustan tulevaisuuden oppimiselle. Tämän ikäiset lapset ovat kuin tontut – väsymättömiä ja uteliaita ihmisiä. He yrittävät kovasti itse ymmärtää ja tutkia kaikkea. Tämän ikäisille lapsille on erikokoisia leikkisokkeloita, joissa he voivat itsenäisesti, aktiivisesti ja määrätietoisesti tutkia esineiden muotoja, ominaisuuksia ja painoja. Sokkeloissa on mahdollista käsitellä erilaisia esineitä ja asioita sekä harjoitella pienten ja suurten liikkeiden taitoja.

Pehmeät liikuntavälineet, eri tuntuiset ja kokoiset pallot, tunnelit ja kolot, ovat vain osa siitä, mihin lapsesi voi tutustua Murulandiassa. Leikkimökki liukumäkineen on taaperoille erityinen paikka, josta lapset löytävät paljon mielenkiintoisia asioita itselleen. Täällä on paikka piiloutua ja mahdollisuus pitää hauskaa. Lapsi voi leikkiä vauhdikkaita leikkejä puistossamme, josta löytyvät myös tilat erilaisiin roolileikkeihin sekä esimerkiksi paikka leikkiä teatteria.

Leikkialueilla, pyritään vahvistamaan tutkimista ja mielen prosesseja, jotka ovat hyvin tärkeitä 1-3 vuotiaille. Tämän ikäisen lapsen silmien tasolla sijaitsevat lelut ja pelit kehittävät muistia, käsitteellistä ajattelua, aineellisten aistien kehitystä ja puhumisen sekä matematiikan oppimista. Meiltä löytyy myös esimerkiksi jaettu suuri avoin tila, jossa lapset saavat leikkiä isoilla leluilla.

Murulandiasta löytyy erikoinen polku, joka koostuu erilaisista kosketuspinnoista ja samanaikaisesti tarjoaa mielenkiintoisia leikkejä sekä antaa arvokkaita aistikokemuksia. Minikylässä, jonne on asetettu pieniä leluja, tontut auttavat lasta oppimaan enemmän lemmikkieläinten ja maatilan laitteiden ominaisuuksista ja sen asukkaista. Sopivasti lähelle sijoitetut älyä vaativat työt ja opettavaiset leikit aiheeseen liittyen kiinnittävät lasten huomion ja kannustavat heitä ryhtymään toimiin sekä kehittämään tietojaan.

Lapset ovat näkemisen arvoisia taidepajassa, jossa esimerkiksi voi piirtää hiekkapöydällä. Taidepajassamme kaikki on mahdollista: esineiden muovailu suolatusta taikinasta tai savesta, vedellä leikkiminen tai vaikkapa maalaustelineessä taiteilu. Luovuus on aina hyväksi lapselle – ja miksei aikuisellekin!

Lasten valohuone aiheuttaa suurta riemua ja ihastusta. Pallomeressä pallot vaihtavat väriä äänesi mukaan ja on hauskaa laulamalla muutella pallojen värejä tai katsella pieniä loistavia kaloja. Valopiirustustaulu saa piirroksesi elämään!