Peruskouluikäiset

Lapset tässä iässä rakastavat seikkailuja, kokeilemista ja tutkimista. He tykkäävät kilpailla ketteryydessä ja rohkeudessa. He haluavat ratkaista epätavallisia ja tuntemattomia arvoituksia. Seikkailuradallamme on esteitä, joita pitää kiertää, ylittää, tai alittaa. On tasapainoilua, roikkumista ja kiipeilyä. Tarkkuutta voi harjoittaa pallojen heitossa. Esteradalta löytyy monta tehtävää, jossa voi kilpailla ystävien kanssa. Kun lapset ovat liikkuneet tarpeeksi he voivat istua säkkituoleissa valohuoneessa katsoen epätavallista valojen leikkiä, tai maata pallomeressä ohjaten sen loistoa ja värejä äänensä avulla. Valohuoneessa voi myös piirtää kuvia erikoisella valotaululla tai katsella varjoja.

Tämän ikäisille lapsille löytyy laboratoriosta loputon oppimisen maailma. Mikroskooppi avaa lapsille hämmästyttävän näkymättömän puolen elämää – kuten eläinten karvoja, pisara verta, kalan suomuja ja yli 2000 muuta aihetta tutkia. Laboratoriossa voi tutkia erilaisten kivien luonteita ja pintoja suurennuslasilla, keksiä teknisen laiteen ja ohjata sen liikettä, ratkaista värikoodeja tai nähdä kuinka maa pyörii auringon ympäri ja siten päivän ja yön muutokset sekä vuodenaikojen vaihtelut. Anatomian alueella on mielenkiintoista tutkia korvan tai silmän rakennetta, tai ymmärtää missä sisäelimet sijaitsevat. Stetoskoopin kautta voi kuunnella oman sydämen sykettä. Laboratoriossamme saattaa myös ottaa ensimmäiset askeleet kohti ammatinvalinnan ohjausta tunnistaen, mikä tieteen ala kiinnostaa. Tämän ikäiset lapset voivat myös esimerkiksi kilpailla minigolfissa, ratkaista arvoituksia ympäri puistoamme tai maata planetaariossa ja kokea avaruuslento katsellen tähtien liikkeitä ja aurinkokunnan planeettoja.

Perehtyminen joulukulttuuriin ja jouluun liittyviin perinteisiin voi yllättää sinut ja perheesi. Tarinoiden helppo ja rento ilmapiiri rikastuttaa tietämystä esi-isien elämästä ja auttaa ymmärtämään paremmin kieltä, kertomuksia sekä maan perinteitä ja ymmärtämään itseään. Maukkaan aterian jälkeen voi vierailla vielä metsän alueella, joulukylän valtakunnassa, tai salaperäisessä pimeässä huoneessa, joka on täysin omanlaisensa kokemus!