Esikouluikäiset lapset

Tämän ikäisinä lasten on hyvä taitaa monia motorisia taitoja, hallita ihmissuhteiden maailmaa ja oppia kokeillen ja tutkien sekä pystyä jäljittämään monenlaisien ilmiöiden ja tapahtumien suhteita. Tähän meillä on paljon mahdollisuuksia ja erikoisia tehtäviä.

Erityinen roolipelipaikka ei jätä välinpitämättömäksi poikia eikä tyttöjä. He voivat nauttia erilaisista leikeistä ja talojen esineistä. Roolileikkialueella on mahdollista kokeilla itse lääkärin, kauppiaan, kahvilanpitäjän tai kampaajan rooleja sekä esimerkiksi kalastaa järvellä tai hoitaa ja työntää tonttuja rattailla. 4-6-vuotiaat voivat vierailla tonttujen laboratoriossa, jossa mikroskoopilla voi nähdä vaikkapa hyttysen leuan tai rukiinsiemenen leikkauksen. Laboratoriossa voi tutustua vuoritonttujen louhimiin kiviin, tai rakentaa mekaanisesti pyöriviä laitteita, joita voi liikuttaa samanaikaisesti. Puistossamme voi myös käydä joulukylässä ja syöksyä taianomaiseen satujen maailmaan, tai oppia suomalaisia jouluperinteitä ja kansallisia ruokia. Lapset voivat vierailla planetaariossa ja kokea lentävänsä tähtien välillä. He voivat ratkaista älykkäiden tonttujen asettamia tehtäväsalaisuuksia, jotka harjoittavat muistia, logiikkaa ja huomiokykyä. Motorisia taitoja voi kehittää pyörittämällä, koskettamalla tai taputtamalla monia mielenkiintoisia asioita ja vempaimia tonttujen maassa pitäen samalla hauskaa. Taikakynän avulla voi oppia laskemaan ja ratkaista erilaisia tehtäviä. Seikkailuradalla voi viettää aktiivista aikaa monitasoisessa labyrintissa selvittämällä esteitä ja testata ketteryyttä sekä ladata fyysistä energiaa ja harjoitella osumista heittämällä palloja. Lapset sukeltavat mielellään taianomaiseen valohuoneeseen, uivat loistavassa pallomeressä ja näkevät oman piirustuksensa taianomaisella valotaululla. Taidepajassa riittää mielenkiintoista tekemistä, kuten hiekkaan piirtely, maalailu tai purjeveneen ajeluttaminen kanavassa. Lapset voivat myös ratkaista jaloilla tehtäviä seinässä olevia sokkeloita, pelata vanhempien kanssa minigolfia ja paljon, paljon muuta.

Nälkäisiä lapsia odottaa viihtyisä kahvila, jossa voi nauttia paitsi maukasta ja terveellistä välipalaa, myös pelata, katsella ja tutkia mielenkiintoisia asioita. Lähellä kahvilaa sijaitsee metsän alue, joka on erikoinen paikka, jossa lapsi voi piiloutua ketun pesään ja oppia paljon Suomen metsien asukkaista. Metsäalueella voi tutkia eläimiä, kasveja ja hyönteisiä sekä leikkiä eläinleluilla. Lapset voivat ratkaista jälkien arvoituksia metsäaukealla, tutkia oravan tai siilin pesiä ja katsoa kivoja kuvia eläimistä sekä kuunnella metsän ääniä.