Tonttuperhe
Alkuvuosina lapsi kehittyy kaikkein nopeimmin. Mitä kirkkaampi, mielenkiintoisempi ja rikkaampi on vauvan ympäristö, sitä paremmin lapsi kehittyy. Ympäristö vahvistaa tunteita. Tehostaa aisteja, kuten näkö, kuulo ja tuntoherkkyys. Se valmistaa lasta kouluun ja lisää lapsen luontaista kiinnostusta ja uteliaisuutta. Tällaista ympäristöä on yhä vaikeampi järjestää lasten kodeissa ja kaupungeissa. Nykyisen muodin minimalistinen tyyli antaa vain vähän mahdollisuuksia tutkimiseen ja kehitykseen vauvaperheissä.

Murulandia on teemapuisto koko perheelle. Se on erityinen ympäristö, jossa on kaikki edellytykset kehitykselle ja virkistykselle. Uuden tason vapaa-aika on vastausta siihen, miten tehdä lapsiperheiden loma mielenkiintoiseksi ja hyödylliseksi. Meidän slogaanimme on ”Vapaa-aika, perhe ja kehitys”. Millainen aikuinen lapsesta kasvaa, riippuu paljon siitä, miten ja missä hän viettää aikaansa. Toisin sanoen ympäristö voi joko kehittää lasta, tehdä hänestä vahvemman ja älykkäämmän, tai estää kognitiivista kiinnostusta.

Leikkimällä ja tutkimalla puistossamme lapsi huomaamattaan kehittää muistia, huomiokykyä ja mielikuvitusta ja vastaanottaa tärkeitä aistikokemuksia. Oppii keskittymään, ajattelemaan loogisesti ja oppii myös uusia asioita suomalaisesta kulttuurista, historiasta ja perinteistä. Aikuisetkin viihtyvät luonamme saadessaan viettää aikaa rentoutuen ja hyötyen.

Salaisuutemme on, että koko ympäristömme on suunniteltu ottamaan huomioon lapsen erityispiirteet eri ikäkausina ja henkistä aktiivisuutta stimuloi lisäksi mielenkiintoinen ja upea sisustus. Lelut sekä lelujen ja laitteiden materiaalit on tehty perustuen Montessorin, varhaisen kasvatuksen, Nikitinin , Elkonin ja Davydovin ja monien muiden johtavien koulujen ja menetelmien kehitysoppiin. Useat lelut ja lelujen taustat on rakennettu tiettyyn järjestykseen ja sisältävät monia ideoita lapsen kehityksen tukemiseksi. Vastaavanlaisia kokonaisuuksia ei löydy muualta maailmasta. Kehitysympäristömme sisältö täyttää kaikenikäisten poikien ja tyttöjen tarpeet ja lisäksi antaa iloa ja mielenkiintoa myös aikuisille. Kehitämme ja vaihtelemme tilojamme säännöllisesti. Keskitymme täydentämään jatkuvasti kohteitamme keräämällämme informaatiolla ja kävijöiden palautteen perusteella.

Ikäryhmät

Alle 1-vuotiaat

Varhaislapsuus: 1-3 vuotta

Esikouluikäiset: 4-6 vuotta

Peruskouluikäiset: 7-12 vuotta

Aikuiset ja yli 13-vuotiaat